RSS

Постен лучник

29 Ноем

Необходими продукти:

3-4 глави лук
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. червен пипер
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
няколко стръка джоджен 

Начин на приготвяне:

* Замесете тесто със брашното, част от солта, содата, олиото и вода и го оставете да престои.
* Отделно смесете дребно нарязаните лук, копър, магданоз, джоджен, червения пипер и останалата сол.
* Разточете тестото на по-дебела кора, в средата на която разстелете плънката.
* Загънете я по краищата, така че да се получи нещо като плик.
* Намажете лучника с мазнината и го сложете в намазнена тава (със загънатите краища надолу).
* Изпечете го в предварително загрята фурна до зачервяване.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: