RSS

Направи си сам коледна украса

29 Ноем

Материали
За коледната украса са необходими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, флумастри или моливи, ножичка и добро настроение.
/За деца над 6 години/

Снежинки
Вземи бял лист и го сгъни на четири. С ножичка започни да изрязваш внимателно като снежинка като измисляш различни форми. След това разгъни внимателно – и ето, имаш превъзходна снежинка, която можеш да залепиш на прозореца или вратата, с помощта на скоч, а ако искаш – на лист хартия за картичка или друга композиция. Опитай и със светло синя и златна или сребърна хартия – може да стане много красиво!

Елхички
От зелена гланцова хартия изрежи триъгълничета (половин квадратчета, ако ти е трудно, използвай форма). Сложи три едно над друго и залепи. Ето, че елхичката е готова. От парченца цветна хартия, която ти е останала от другите неща можеш да изрежеш дребни топчици, гирлянди или да ги нарисуваш на елхичката си с флумастри. Тази елхичка можеш да залепиш на прозореца или вратата, с помощта на скоч, а ако искаш – на лист хартия за картичка или друга композиция.

Джуджета
От белия лист изрежи елипса (във формата на яйце, ако ти е трудно, използвай форма) – това ще е главата на джуджето. От червена или друг цвят хартия изрежи шапката – това е един триъгълник със закривен връх. Залепи го в единия край на бялата елипса, а на закривения край сложи малко бяло кръгче или малко памук – това е понпона на шапката. С флумастер или молив очертай лицето, очите, устата. Това джудже можеш да залепиш на стъклото на прозореца или на вратата с помощта на скоч, а ако искаш – на лист хартия за картичка или друга композиция.

Гирлянди
Вземи цветна хартия. Нарежи я на лентички с широчина около 1 см. и дължина около 6-8 см. Залепи двата края на първата лентичка – така се образува цветно кръгче – рингче. В него промуши втората лентичка и залепи двата края. Продължи така, като редуваш цветовете – и ето, имаш превъзходен шарен гирлянд. Можеш да направиш различни дължини и с това да украсиш полилея, стените, вратите, прозорците или каквото още решиш.

Да ги подредим
Подреди фигурките – елхичката с джуджетата и снежинките наоколо. Можеш да направиш своя композиция, като залепиш всичко с лепило на голям лист хартия и да украсиш своята стая или на друго подходящо място у дома. Украсата е готова! А можеш дори да направиш повече подобни украси и да изненадаш своите родители или приятели с подарък за Коледа!

Advertisements
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: