RSS

Малко съвети за коледната украса :))

29 Ноем

Украсата на дома създава голяма част от празничното настроение. Затова ще ви дадем няколко идеи как да направите по-различна вашата коледна украса.

За да направите стилна украса, изберете цвят, на който да акцентирате – например синьо, червено или бяло. Набавете си гирлянди, топки, панделки и свещи предимно в този цвят. Когато избирате елха, вземете допълнително и клонки. От тях, сплетени с панделките, се получава чудесна коледна украса. Останалите клонки поставете във фруктиера с плодове, във вази, оплетете малки клонки около свещниците.

Друга възможност за украса е да изберете стил рустик. Това е изцяло естествена коледна украса – играчките по елхата са дървени или естествени плодове – орехи, дребни ябълки, лук. Гирляндите се правят от нанизани пуканки.

Важен елемент от Българските коледни традиции е коледната елха, която се украсява на Бъдни вечер,а а подаръците се отварят на сутринта на Коледа. Друг важен елемент е украсата на питките и погачите, в които се поставят късмети – пара за благополучие, дрянова пъпка за здраве. Типичен български обичай е и изработването на сурвачките – от дрянова клонка, украсени с нанизи пуканки, сушени плодове, чесън, разноцветна прежда; с тях децата сурвакат възрастните за здраве.

Advertisements
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: