RSS

Коледни сладки

28 Ноем

Продукти:

500гр брашно
250гр захар
250гр меко масло
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилиева захар
щипка сол
1-2с. л ром
1 яйце
3 жълтъка
лимонена кора

Начин на приготвяне:

Пресява се брашното с бакпулвера и щипка сол, прави му се кладенче и в него се изсипват леко разбитите със захарта – и обикновена, и ванилиева, яйце и жълтъци, ром и лимонена кора, добавя се маслото на малки парчета. Омесва се гладко тесто, покрива се добре с домакинско фолио и се оставя да отлежи поне 1-2 часа (най-добре за през нощта) на хладно място (хладилник).
Преди печене се разточва кора – 0,5см дебела и се изрязват различни формички и пекат върху готварска хартия, средна скара, 180-190°С до порозовявяне – стават бързо – около 10-15мин.
След като са напълно изстинали се украсяват по желание.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: