RSS

Сарми с лозови листа

28 Ноем

Продукти:

1 буркан консервирани лозови листа
200 гр. ориз
1/2 ч.ч. олио
2 глави лук
1 стрък праз
1 с.л. доматено пюре
сол, сух магданоз и сух копър

Начин на приготвяне:
Лозовите листа се отцеждат от консервата. Ситно нарязаните лук и праз се задушават в олиото. Когато омекнат, се прибавя оризът, задушава се с 1/2 ч. чаша вода. След като изври водата, се добавят подправките – размитото в малко студена вода доматено пюре, сол, магданоз и копър. След това се разбъркват и се увиват сармите. Върху дървена дъска се разстила всеки лист с лъскавата си част отдолу и се поставя плънката. Върху нея се завиват страничните части и след това се увива по дължина. Сармите се редят плътно в тенджера, дъното на която е покрито с лозови листа. Заливат се с вода и 2-3 лъжици олио, затискат се с чиния и се варят 1 час на тих огън.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: