RSS

Боб в гърне

28 Ноем

Продукти:

300 гр. боб
6 големи глави лук
1/2 ч.ч. растителна мазнина
1 литър вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 непълна ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:
Бобът се накисва минимум 12 часа. След това се сварява, като течността, която остане след варенето се заделя в отделен съд.
Лукът се нарязва на кръгове и леко се запържва в мазнината и сеовкусява с подправките.
В гърнето се нареждат пласт боб, пласт лук, като най-горният пласт трябва да е от боб, полива се с останалата мазнина и водата останала от варенето на боба. Пече се в средно загрята фурна в продължение на около 40 минути. Боба се сервира с гърнето и се сипва директно от него по чиниите.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: